Category
In detail - Υφές Συναρμογή, interior design, Αντιθέσεις Furniture Lighting, Επαγγελματικοί Χώροι, κατασκευή, μελέτη
About This Project

Μαρτάκης Τσεκούρας _ martakistsekouras_qualitymeats στα Βριλήσσια

Το ειδικά διαμορφωμένο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στα Βριλήσσια μετετράπη σε χώρο αγοράς κρεάτων. Ένα διαφορετικό λειτουργικό διάγραμμα αναπτύχθηκε στα τρία άνισα επίπεδα του κτιρίου. Στο ισόγειο διαμορφώθηκαν ο χώρος αναμονής, πώλησης και της ειδικά διαμορφωμένης γωνιάς έτοιμων φαγητών. Οι θάλαμοι και τα ψυγεία υποστηρίζουν το προσωπικό σε επιλεγμένα σημεία και ταυτόχρονα προβάλλουν την διαδικασία ωρίμανσης των κρεάτων ανά κατηγορία.

Στο στενόμακρο σε βάθος επίπεδο, η καμπύλη της βιτρίνας, εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό τον χώρο, κατευθύνοντας σε συνδυασμό με την κεκλιμένη οροφη την ματιά των πελατών στο νέο τμήμα της επιχείρησης, την ζεστή γωνιά.

Σαν το κόψιμο λεπίδας κοπής κρεάτων, η οροφή, το πάχος της, η κλίση της και η κατεύθυνσή της προσομοιάζουν την τεχνική που πραγματοποιείται. Κόκκινο χρώμα ,το χρώμα του λογοτύπου, πλαισιώνει την οροφή προσδίδοντας τον δυναμισμό της επιχείρησης στους πελάτες και το προσωπικό της αντίστοιχα.

Γραμμές από τα αιωρούμενα φωτιστικά, από την βιτρίνα, από τις κάθετες αλλά και οριζόντιες επιφάνειες  χαρίζουν την απαιτούμενη κίνηση τονίζοντας την ροή των νοητών αξόνων των υποενοτήτων.

Υφές μαρμάρων, τσιμεντοκονίας, ξύλου και corian διασταυρώνονται με τις έντονες αντανακλάσεις που δημιουργούνται στον εσωτερικό χώρο.

Γυάλινο ασανσέρ τονίζει την κατακορυφότητα στην είσοδο, προβάλλεται στην κύρια όψη του ισογείου και επισημαίνει τις επόμενες λειτουργίες του ορόφου. Εκτός των χώρων παρασκευαστηρίων, αναπτύσσονται τα γραφεία της διοικήσεως, ο χώρος συνάθροισης κοινού κατ’ επιλογή, οι βοηθητικοί χώροι του, το μαγειρείο, η λάντζα και τα wc.

Τα ανοίγματα της όψης επιτρέπουν την διείσδυση του φυσικού φωτισμού μέχρι το βάθος του ορόφου, επηρεάζοντας θετικά τους χρήστες στην καθημερινότητα τους.

Λευκό μάρμαρο, ξύλινες επιφάνειες, οριζόντιες αλλά και κάθετες χαράξεις συνυπάρχουν, διαμορφώνοντας το κέλυφος που οριοθετεί τα τραπέζια του εστιατορίου.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής

2020

κατηγορία:

Μελέτη ανακαίνισης & κατασκευή επαγγελματικού χώρου