Category
In detail - Υφές Συναρμογή, interior design, Αντιθέσεις Furniture Lighting, αρχιτεκτονική & γραφιστική, Επαγγελματικοί Χώροι, κατασκευή, μελέτη
About This Project

ανακαίνιση κτιρίου γραφείων στο Καλαμάκι

Άθροισμα ενοτήτων.

 

Σε υφιστάμενο κτίριο τριών επιπέδων, αναπτύχθηκε το λειτουργικό διάγραμμα της εταιρίας μίσθωσης αυτοκινήτων.Κάθε ενότητα διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες της με διακριτά τα όρια στην ενιαία επιφάνεια του επιπέδου.

Οι εργαζόμενοι αν και με ορισμένη τη θέση εργασίας τους νιώθουν ότι ανήκουν σε ένα σύνολο αλλά και την μοναδικότητα της συνεισφοράς τους.Οι θέσεις εργασίας τοποθετούνται σύμφωνα με τις χαράξεις που σχηματίζονται από τις παράλληλες ή κάθετες του περιγράμματος αλλά και των αξόνων κινήσεις στον χώρο.

Συναντάμε κυκλικά περιγράμματα γραφείων, τραπεζοειδή για τον χώρο συναντήσεων και το γραφείο προϊσταμένης στο πρώτο επίπεδο.Κάθετες περσίδες οριοθετούν αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν την θέαση προς το εσωτερικό τους από  ένα ύψος και πάνω.

Η γραφιστική παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των χωρών, αλλά και στο να επικοινωνήσει τις αξίες της εταιρίαςΕπιλεγμένες φωτογραφίες με κύριο στοιχείο τον δρόμο αποτυπώνουν την διεύρυνση των Ορίων και των δυνατοτήτων της εταιρίας ανά πάσα στιγμή.

Στο επάνω επίπεδο επιπλέον των ενοτήτων διαμορφώθηκαν δυο χώροι συνεδριάσεων με δυνατότητα ενοποίησης τους σε ένα ενιαίο.Ξύλο επενδύει περιμετρικά τις επιφάνειες υποδηλώνοντας  το πλαίσιο της εταιρίας, με τα φωτιστικά να διατυπώνουν τις διεργασίες, τις συνέργειες, αλλά και  τις εντάσεις και τις στιγμές απόλυτης ικανοποίησης που γεννιούνται στους χώρους συναντήσεων.

Η αιώρηση και το σχήμα των φωτιστικών διαφοροποιούν τα επίπεδα αλλά και τις ενότητες προσδίδοντας μοναδικά είδωλα και έντονες αντανακλάσεις στις γυάλινες επιφάνειες των χώρων.

 

https://officesnapshots.com/2020/05/07/ald-automotive-offices-athens/

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

03/2019- 06/2019

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή επαγγελματικού χώρου