Category
In detail - Υφές Συναρμογή, Κτίρια, μελέτη
About This Project

αποπεράτωση μονοκατοικίας στην Αρτέμιδα

Ο γυάλινος φωταγωγός.

Μονοκατοικία 65μ2 ανά επιφάνεια, αποπερατώθηκε στην περιοχή της Αρτέμιδος, σε μικρή απόσταση από την θάλασσα.

Με δεδομένα τα αυστηρά όρια του οικοπέδου και την θέαση του, τον κεντρικό Ανελκυστήρα  επενδύθηκε με γυαλί, με σκοπό να αποτελέσει έναν εσωτερικό φωταγωγό. Η μαρμάρινη σε χρώματα cappuccino σκάλα, αγκαλιάζει τον ανελκυστήρα και οδηγεί τους χρήστες στο master bedroom, και το δώμα του κτιρίου. Τα ανοίγματα καδράρουν είτε την θάλασσα, είτε φυτεμένες επιφάνειες των γύρω οικοπέδων.

Η γραμμική κουζίνα σε συνέχεια με την τραπεζαρία διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να φωτίζεται από όλα τα όρια του οικοπέδου. Ο κήπος, προβάλλεται από τα περισσότερα ανοίγματα της κουζίνας. Το καθιστικό οριοθετείται από το ενεργειακό Τζάκι, σχηματίζοντας μια γωνία για τα Έπιπλα, απ όπου ο χρήστης εκμεταλλεύεται τον κήπο και την έντονη βλάστηση της γύρω περιοχής.

Το κυρίως λουτρό επενδύεται με μαρμάρινες πλάκες, συνολικού μήκους, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τα όρια του προσδίδοντας έντονα χαρακτηριστικά.

Η κυκλοφορία από τα παιδικά δωμάτια στο ημιυπόγειο, στο καθημερινό ισόγειο επίπεδο, μέχρι το master και το δώμα, αποτελεί το κύριο στοιχείο της κατοικίας. Μια πορεία ανάλαφρη, με έντονες αντανακλάσεις, φυγές σε πράσινο και θάλασσα.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

2012

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή κατοικίας