Category
interior design, κατασκευή, Κτίρια, μελέτη
About This Project

παιχνίδι κενού και πλήρους

Συμπαγείς και άλλοτε ανάλαφρες επιφάνειες

Σε ένα συνεχιζόμενο παιχνίδι με τα κενά και τα πλήρη, διαμορφώθηκε μεζονέτα 140μ2 σε συγκρότημα 9 κατοικιών  στο Π. Χαλανδρίου.

 Ένα λειτουργικό διάγραμμα που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, δημιουργεί τις απαιτούμενες ενότητες, του καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας, στο ισόγειο επίπεδο, δύο υπνοδωμάτια με λουτρό στο πρώτο επίπεδο, και wc ξένων, με χώρο  home cinema στο υπόγειο.

 Ανοίγματα περιμετρικά, πλαισιώνουν επιλεγμένα στοιχεία, είτε εσωτερικά στην σκάλα ανόδου καθόδου, είτε προς τον υπόγειο χώρο, είτε εξωτερικά  του κήπου, της πισίνας και  του περιβάλλοντος χώρου. Με τον δυτικό προσανατολισμό να αποτελεί καθοριστικό συνθετικό στοιχείο, ανοίγματα στα δάπεδα επιτρέπουν την δίοδο του φωτός, προκαλώντας και διαμορφώνοντας τις αντανακλάσεις στις συμπαγείς επιφάνειες. Ένας αδιάκοπος διάλογος του κενού και του πλήρους.

 Τα υλικά που επενδύουν τις επιφάνειες, συντελούν και ολοκληρώνουν τον συγκεκριμένο διάλογο, διαμορφώνοντας συμπαγείς και άλλοτε περισσότερο ανάλαφρες επιφάνειες .

Η επικάλυψη του μεσοπατώματος με εμφανή ξυλεία, επιλέχτηκε με σκοπό να προσδώσει στον χώρο υψομετρική ανάταση, το οποίο με τον κρυφό φωτισμό στα επιλεγμένα σημεία, τονίζει την υφή του ξύλου.

 Η επιφάνεια του τζακιού συμπαγής, ειδικά διαμορφωμένη ώστε μια ενότητα, να περιλαμβάνει την εστία, την αναδυόμενη τηλεόραση αλλά κυρίως τη θέαση προς την πισίνα. Η χαλάρωση και  η συνολική εποπτεία, με περιμετρικές φυγές στα σχηματοποιημένα κενά, διαμορφώνουν την καθημερινότητα του ζευγαριού.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

07/2009- 10/2010

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών