Category
In detail - Υφές Συναρμογή, interior design, αρχιτεκτονική, Κτίρια
About This Project

loft _ interior design

Εναλλαγές  Αντιθέσεων.

Οι λειτουργικές ενότητες της κατοικίας οργανώνονται σε τρεις στάθμες, με το ισόγειο να περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας και τον όροφο το master υπνοδωμάτιο, ενώ στο υπόγειο διαμορφώνεται το παιδικό σε ένα αυτόνομο playroom.

Αποτέλεσμα του σχεδιασμού αποτελεί η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου με διακριτές όμως λειτουργικές υποενότητες που επιτρέπουν την αυτόνομη χρήση τους. Η ανεμπόδιστη οπτική επικοινωνία και η διαρκής εποπτεία του χώρου επιτυγχάνονται μέσω του ανοίγματος του master υπνοδωματίου στο καθιστικό με θέαση από το πατάρι και τη νοητή συνέχεια της κατακορυφότητας του τζακιού. Τα όρια καταργούνται και η κίνηση συνεχίζεται διαπερνώντας όλους τους χώρους και ενοποιώντας το μέσα με το έξω, την κατοικία με τον κήπο και την πισίνα.

Το φως εισέρχεται ανεμπόδιστα στο χώρο από ανοίγματα διαφορετικού προσανατολισμού και ανακλώμενο σε όλες τις επιφάνειες αναδεικνύει τις λιτές γραμμές και την καθαρότητα του σχεδιασμού. Μια οριζόντια σχισμή στο δάπεδο επιτρέπει τη στοχευμένη είσοδο φωτός ενισχύοντας το φυσικό φωτισμό του παιδικού δωματίου.

Η εναλλαγή των υλικών και των χρωμάτων διαμορφώνει την ταυτότητα του χώρου με το συνεχή διάλογο και την αντίθεση αδρού- λείου, μαύρου- λευκού, θερμού-ψυχρού.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

07/2009- 10/2010

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών