Category
Διαμερίσματα, κατασκευή, μελέτη
About This Project

ανακαίνιση _ αποπεράτωση διαμερίσματος στο Πικέρμι

Ελληνικό χρώμα σε λευκούς τόνους.

Τα διευρυμένα ανοίγματα επιτρέπουν τη διείσδυση του υπαίθριου χώρου στο εσωτερικό της κατοικίας προσφέροντας παράλληλα στους ενοίκους τη δυνατότητα να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο που στερούνται κατά τη μακρόχρονη παραμονή τους στο εξωτερικό. Λόγω της οργάνωσης του χώρου οι φυγές και οι θεάσεις τόσο προς τα έξω όσο και εσωτερικά στην κατοικία είναι ανεμπόδιστες με αποτέλεσμα τη δημιουργία περιβάλλοντος επικοινωνίας και εξωστρέφειας στο χώρο.

Η διακόσμηση είναι λιτή και ο χώρος εμπλουτίζεται μόνο με τα απαραίτητα έπιπλα ώστε να προσφέρει άνεση αλλά ταυτόχρονα να επισημαίνει το ρόλο του ως περιβάλλον μη μόνιμης διαμονής και άρα χαλάρωσης και αποφόρτισης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Οι χρωματισμοί κινούνται σε τόνους του λευκού με μαύρες λεπτομέρειες (κουφώματα, φωτιστικά) και μοναδικές πινελιές χρώματος σε επιλεγμένα έπιπλα. Το μοβ του καναπέ, τα κόκκινα πόδια του τραπεζιού και το πράσινο σκαμπό έρχονται σε αντιπαράθεση με το λευκό δημιουργώντας τις απαραίτητες αντιθέσεις και εντάσεις.

Οι φωτισμοί τοποθετούνται ώστε να αναδεικνύουν τα επιμέρους στοιχεία του χώρου δημιουργώντας παράλληλα σκηνογραφική ατμόσφαιρα. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της τραπεζαρίας εκφράζεται με διάχυτο, απαλό φως, η γραμμικότητα της κουζίνας με σποτ και η θαλπωρή του τζακιού με κρυφό φωτισμό.

Ο χώρος που προκύπτει είναι ανοιχτός και φωτεινός, επικοινωνιακός και εξωστρεφής, απλός και σύγχρονος ακριβώς όπως ταιριάζει σε μια οικογένεια με πολλές εμπειρίες και ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης υπενθυμίζοντας πως ένα σπίτι πρέπει πρώτα από να αντιπροσωπεύει αυτόν που το κατοικεί.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

2011

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή διαμερίσματος