Category
In detail - Υφές Συναρμογή, interior design, Διαμερίσματα, κατασκευή, μελέτη
About This Project

ανακαίνιση διαμερίσματος στο Ηράκλειο Κρήτης

Δημιουργικές αντιθέσεις.

Στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, ανακαινίζεται κατοικία της δεκαετίας του ’80, αποτελώντας μια πρόταση που συνδυάζει το σύγχρονο σχεδιασμό κατοικίας με επιλεγμένα στοιχεία εκείνης της περιόδου.

Στο σχεδιασμό του χώρου, επιλέγεται η λογική του open plan (ελεύθερη κάτοψη), με ενιαία κουζίνα και καθιστικό στοχεύοντας στη νοητή διεύρυνση των ορίων, με κομβικό στοιχείο την εκμετάλλευση του προσανατολισμού και της διαφορετικής ποιότητας φυσικού φωτός. Ο ενιαίος αυτός χώρος λειτουργεί ως όριο μεταξύ των δύο υπνοδωματίων, αποτελώντας τον πυρήνα της κατοικίας. Διάφανο αλλά συμπαγές, το γυάλινο πέτασμα επιτρέπει την επικοινωνία των χώρων διατηρώντας όμως την αυτονομία τους.

Ματ και γυαλιστερές υφές, θερμά και ψυχρά υλικά, οι εναλλαγές και οι δημιουργικές αντιθέσεις χαρακτηρίζουν το σχεδιασμό της κατοικίας συνθέτοντας τη μοναδική της ταυτότητα. Μάρμαρο της δεκαετίας του 1980 που ντύνει τα δάπεδα των χώρων, αποκαταστάθηκε και ανάγεται σε σήμα κατατεθέν του σχεδιασμού. Για τις κατακόρυφες επιφάνειες επιλέγεται το ξύλο, το οποίο δημιουργεί αντίθεση με το λείο φινίρισμα των μαρμάρινων δαπέδων.

Η αναβάθμιση του κτιρίου δεν περιορίζεται στους εσωτερικούς χώρους, αλλά για την αποτελεσματικότερη και ενεργειακά αποδοτική λειτουργία του καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, τοποθετούνται θερμομονωτικά κουφώματα, θερμοπρόσοψη και αντλία θερμότητας.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

04/2016- 07/2016

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή ανακαίνισης διαμερίσματος