Category
In detail - Υφές Συναρμογή, αρχιτεκτονική & γραφιστική, Επαγγελματικοί Χώροι, κατασκευή, Κτίρια, μελέτη, Όλα
About This Project

ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ _ αρχιτεκτονικό γραφείο στα Βριλήσσια

Ο κλειστός πυρήνας σχέσεων.

Ο χώρος της  εταιρίας  Χρυσής Τομής αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στην έννοια της επικοινωνίας και συνεργασίας. Ο επισκέπτης εισάγεται μέσω μιας κλιμακούμενης πορείας στον κόσμο της εταιρείας: από το showroom όπου γίνεται η υποδοχή και η πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της, οδηγείται στο γραφείο διαχείρισης και σχεδιασμού, όπου μυείται στη φιλοσοφία της εταιρείας.

Μια ευρεία ξύλινη επιφάνεια αποτελεί την πύλη εισόδου στα ενδότερα της εταιρείας. Τρία κράνη εργοταξίου, όσα και τα μέλη της εταιρείας, σε συνδυασμό με το επιβλητικό λογότυπο από μεταλλικές βίδες, ορίζουν την είσοδο στο χώρο εργασίας. “Two quantities are in the golden ratio if…” και το ταξίδι στον κόσμο της Χρυσής Τομής ξεκινά.

Ακολουθώντας ανοδική πορεία, καταλήγει στο ειδικά διαμορφωμένο κέλυφος, φιλόξενο προς κάθε είδους δραστηριότητες και ανοιχτό στη συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων. Ενιαία ξύλινη επιφάνεια διατρέχει τους τοίχους και την κεκλιμένη οροφή σχηματίζοντας ένα κλειστό πυρήνα ο οποίος θωρακίζει τη σχέση του πελάτη με την εταιρεία δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης και οικειότητας. Τα διαμπερή πλευρικά ανοίγματα εκφράζοντας το άνοιγμα στην εξέλιξη και την έμπνευση, χαρακτηριστικά της Χρυσής Τομής, καθώς και τα ανοίγματα στην οροφή επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισβάλλει στο χώρο. Στη μια πλευρά το φως φιλτράρεται από τη μεταλλική κατασκευή της βιβλιοθήκης, η οποία με στροφή στον κάνναβο σχεδιασμού της δημιουργεί την ανατροπή. Η επιμήκης ανθρακί μεταλλική επιφάνεια εργασίας φιλοξενεί τις συναντήσεις, τονίζοντας παράλληλα τη γεωμετρία του χώρου, ενώ ντουλάπια από λάκα όμοιας απόχρωσης συμπληρώνουν διακριτικά το σύνολο.

Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από λιτές και δυναμικές γραμμές, εκφράζοντας ένα σχεδιασμό σταθερό και ειλικρινή, όπως και η σχέση της εταιρείας με τους πελάτες της.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

03/2013- 05/2013

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή επαγγελματικού χώρου