Category
In detail - Υφές Συναρμογή, interior design, Αντιθέσεις Furniture Lighting, αρχιτεκτονική & γραφιστική, Επαγγελματικοί Χώροι, κατασκευή, μελέτη
About This Project

OINOUSSIAN DIAMOND SHIPPING CORPORATION στον Πειραιά_ μετατροπή ορόφου σε γραφεία ναυτιλιακής

Πρισματική διαμόρφωση

 

Ενας υφιστάμενος όροφος δυο γραφείων ανακαινίστηκε και ενοποιήθηκε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες Ναυτιλιακής εταιρείας.

Ο εσωτερικός ακάλυπτος και ο κεντρικός άξονας της Ακτής Μιαούλη, αποτελούν τα μοναδικά σημεία εισόδου φυσικού φωτισμού και αερισμού.

Δυο στοές δημιουργήθηκαν κατά μήκος του ορόφου με σκοπό να επιτρέψουν τον φυσικό αερισμό να εισχωρήσει στο εσωτερικό του ορόφου. Γυάλινες κατασκευές διαχωρίζουν όλες τις επιμέρους ενότητες του λειτουργικού διαγράμματος της εταιρίας. Ταυτόχρονα επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό να ενεργήσει στο εσωτερικό των γραφείων. Τα έπιπλα γραφείου τοποθετούνται με σκοπό να εκμεταλλευτούν στον μέγιστο βαθμό τη θέα στο Λιμάνι του Πειραιά, με τον ορίζοντα της θάλασσας και την κίνηση των πλοίων να αποτελούν τα στοιχεία ενοποίησης του εξωτερικού με το εσωτερικό.

Κάθετες σχεδιασμένες λωρίδες αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο την επωνυμία της εταιρίας, απομονώνουν τους χρήστες των γραφείων, επιτρέποντας ταυτόχρονα την απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα.

Κατά μήκος των στοών υλικά και οι υφές τους εναλλάσσονται  προσδίδοντας μοναδικά χαρακτηριστικά στους επιμέρους χώρους. Το γραφείο του ιδιοκτήτη αλλά και του χώρου συναντήσεων, επενδύονται οι κάθετες και οι οριζόντιες επιφάνειες με ξύλο. Η απόχρωση, τα νερά και ο τόνος του ξύλου προκαλούν μια μυσταγωγία στους δύο χώρους, δίνοντας έμφαση και βαρύτητα στην συνάντηση. Οι υπόλευκες λωρίδες στις γυάλινες κατασκευές μαζί με το λευκό λογότυπο της εταιρίας  αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στο υποσυνείδητο του επισκέπτη.

Οι βοηθητικοί χώροι ενώνουν τα γραφεία του μπροστινού μέρους με τον χώρο ανάπαυσης του προσωπικού που βρίσκονται στο πίσω μέρος. Ένας χώρος με διαφορετικές υφές στο δάπεδο αλλά και στις κάθετες επιφάνειες. Η επίπλωση επιτρέπει από ένα μικρό διάλειμμα μέχρι μια συνάντηση ολόκληρου του προσωπικού.

Σε ένα επίπεδο διαδραματίζονται ένα άθροισμα διαφορετικών ενοτήτων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με στοιχεία που πλαισιώνουν την δυναμική της εταιρίας στον Πειραιά.

πελάτης:

Ιδιώτης

ημερομηνία εφαρμογής:

06/2018- 12/2018

κατηγορία:

Μελέτη & κατασκευή επαγγελματικού χώρου